Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Березня 2018

МОН затвердило тренерів НУШ та регіональні графіки навчання вчителів початкової школи

Міністерство освіти і науки затвердило список тренерів Нової української школи, які готуватимуть регіональних тренерів та вчителів перших класів.

Відповідний наказ №207 від 27 лютого опублікували на сайті МОН.

Всього міністерство затвердило 121 тренера. Вони готуватимуть педагогів НУШ та регіональних тренерів у кожній з областей країни.

Також у додатку до наказу затверджені графіки підготовки, в якому прописані приблизні дати проведення очних сесій, а також час для проходження онлайн-курсу.

Окрім того, Інститут модернізації змісту освіти має до 5 березня сформувати та передати МОН на затвердження списки регіональних тренерів, які пройдуть навчання на базі закладів післядипломної освіти.

Зі списком тренерів та графіками ви можете ознайомитись у документі нижче.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, вчителі, які викладатимуть у перших класах у наступному навчальному році, мають пройти підвищення кваліфікації, яке складається з трьох очних сесій та онлайн-курсу. Нещодавно на сайті EdEra відкрили доступ до 3-го модулю “Інтегроване навчання” дистанційного курсу.

Онлайн-курс презентували 30 січня, де міністр освіти і науки Лілія Гриневич розказала, що буде вчителям НУШ, які не пройдуть курси для підвищення кваліфікації. МОН написало лист-роз’яснення щодо цього курсу.

Також відомо, як пройти дистанційний курс вчителям НУШ без доступу до інтернету і що кожен сертифікат про проходження дистанційного курсу матиме унікальний ключ, який дозволить перевірити його справжність.

21 лютого уряд затвердив новий Державний стандарт початкової освіти, за яким учитимуться перші класи Нової української школи в наступному навчальному році.

22 лютого МОН затвердила 26 навчальних програм для 1–2 класів, з яких 24 – для національних меншин і корінних народів.

Фото: автор – Bram Naus, Unsplash


Обговорення