Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Лютого 2018

У МОН написали лист-роз’яснення про онлайн-курс для вчителів початкової школи (ДОКУМЕНТ)

Міністерство освіти і науки написало лист-роз’яснення щодо обов’язкового дистанційного курсу для вчителів Нової української школи.

Його надіслали в обласні Інститути післядипломної пелагогічної освіти, департаменти, а також управління освіти обласних і Київської міської державної адміністрації. Цю інформацію мають передати керівникам шкіл.

У листі зазначено, що проходження онлайн-курсу є одним із обов’язкових етапів перепідготовки вчителів початкової школи, які навчатимуть перший клас із вересня 2018 року згідно з Наказом №34 від 15.01.2018 р. “Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи”.

Також у тексті йдеться, що не обов’язково розпочинати навчання терміново і одразу після появи нових матеріалів – вони будуть доступні цілодобово, а на навчання є достатньо часу. Зареєструватись на курс також можна в будь-який час.

Також документ містить інструкцію з реєстрації, відповіді на часті запитання, рекомендації з роботи на сайті EdEra, на якому розміщено курс, та чимало інших корисних матеріалів.

Для того, щоб учителям було легше зорієнтуватись, як зареєструватись і користуватись курсом, до листа підготовлено 7 додатків.

Додаток 1. Орієнтовні терміни публікації навчальних матеріалів та програма дистанційного курсу

Додаток 2. Відповіді на часті запитання перед навчанням на дистанційному курсі

Додаток 3. Реєстрація на дистанційний курс (покрокова інструкція)

Додаток 4. Покрокова інструкція входу в персональний кабінет на сайті EdEra

Додаток 5. Рекомендації та зауваження щодо навчання на дистанційному курсі

Якщо у вас виникнуть додаткові запитання, надсилайте їх на [email protected]. Для того, щоб ця комунікація була ефективною та зручною як вам, так і розробникам курсу, прочитайте інструкцію з написання листів.

Додаток 6. Рекомендації з написання листів для запитів та їх приклади

Додаток 7. Інструкція з користування платформою під час навчання на дистанційному курсі

“Нова українська школа” повністю пубілкуає лист МОН.

Скачати файл можна за цим посиланням.

Всі ці інструкції також доступні на сайті EdEra.

Нагадаємо, 30 січня презентували онлайн-курсу для вчителів початкової школи, де міністр освіти і науки Лілія Гриневич розказала, що буде вчителям НУШ, які не пройдуть курси для підвищення кваліфікації.

Також відомо, як пройти дистанційний курс вчителям НУШ без доступу до інтернету і що кожен сертифікат про проходження дистанційного курсу матиме унікальний ключ, який дозволить перевірити його справжність.

“Нова українська школа”

Фото: Facebook-сторінка EdEra


Обговорення