Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Вересня 2017

У 2018 році на інклюзивну освіту виділять півмільярда гривень

У проекті бюджету на 2018 рік передбачено цільову субвенцію на інклюзивну освіту в розмірі 504 мільйони гривень.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневи під час круглого столу “Діти – провідники змін”, передає прес-служба МОН.

Повідомляється, що наступного року фінансування інклюзивної освіти зросте, адже у 2017 році на неї було виділено 209 мільйонів гривень.

Також Лілія Гриневич заявила, що новий закон “Про освіту” збільшує можливості для інклюзивної освіти, проте Україна має значні виклики щодо цього.

“Мало створити матеріальні можливості для інклюзивної освіти. Архітектурна доступність – далеко не єдиний показник, необхідний для інклюзії. Потрібно, щоб людей з особливими потребами почали розуміти, навчилися ставитися до них з повагою. І найголовніше – щоб учителі знали, як працювати з такими дітьми. Тому зараз нам дуже важливо в підготовку всіх наших шкільних вчителів включити блок щодо роботи з дітьми з особливими потребами. Інший виклик – навчити школярів ставитися з повагою до гідності один одного, незалежно від того, має дитина особливі освітні потреби чи ні”, – зазначила міністр.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич заявляла, що на реформу освіти у 2018 році потрібно майже два мільярди гривень.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.