Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Липня 2024

Стартував набір учителів на навчання в межах “Національного проєкту: пишемо есе”: як стати учасником

ГО “Смарт освіта” запрошує вчителів української мови та літератури, які викладають у 8–10-х класах, взяти участь у пілотуванні “Національного проєкту: пишемо есе”. Він націлений на впровадження в школах інноваційних методик для навчання письма та критичного мислення. А також на розвиток в учнів і учениць читацької грамотності.

Подати заявки для участі в конкурсному доборі всі охочі можуть до 20 липня за посиланням.

Для цього необхідно:

  • заповнити реєстраційну google-форму;
  • вказати особисті дані;
  • надати відповіді на запитання;
  • надіслати відео.

[Звертаємо увагу, що після обробки всіх заявок, організатори (у разі потреби) можуть додатково провести індивідуальні зустрічі з окремими кандидатами та кандидатками. Крім того, організатори залишають за собою право відмовити претендентам і претенденткам, чиї заявки не відповідатимуть вимогам проєкту, а також у випадках:

  • використання штучного інтелекту для написання заявок;
  • порушення академічної доброчесності (плагіату)].

Після відбору, на освітян і освітянок чекає спеціальне навчання. Воно відбуватиметься очно з 5 до 9 серпня 2024 року в Києві. Учасників і учасниць забезпечать проживанням, а також відшкодують їм витрати на проїзд.

Пілотування проєкту триватиме протягом усього 2024-2025 навчального року – з вересня до червня.

Усі учасники й учасниці пілотування отримуватимуть регулярні супервізії та підтримку від експертів проєкту. Педагогів і педагогинь також забезпечать необхідними роздатковими друкованими матеріалами для проведення занять.

Ознайомитися з розробками модулів “Національного проєкту: пишемо есе” усі охочі можуть за посиланням. Крім того, докладніше дізнатися про розділи можна за лінками:

  1. “Регулярне письмо”;
  2. “Мета текстів та різновиди есе”;
  3. “Долучаємося до розмови: шукаємо дискусійні питання, судження і приєднуємося до розмови”;
  4. “Поєднуємо докази й тезу”;
  5. “Стіл Етвуд. Приєднання до розмови, що триває”
  6. “Поєднання та аналіз текстів”;
  7. “Побудова есе”;
  8. “Вчимося писати есе”;
  9. “Аргументативний лист-звернення”.

Довідково:

Матеріали “Національного проєкту: пишемо есе” напрацьовані командою розробників на основі інструментів, наданих National Writing Project (NWP) – американською організацією з 50-річною історією, яка об’єднує вчителів шкіл, викладачів університетів, дослідників та письменників. Матеріали, надані NWP, мають доказову ефективність у навчанні написання формальних есе. Їх використовують у школах США понад 10 років. Викладання за цими методиками покращує вміння учнів добирати докази з джерел на підтвердження своїх тез, структурувати текст, логічно та аргументовано письмово формулювати думку.

Національний проєкт: пишемо есе” здійснює ГО “Смарт освіта”

Пілотування інструментів відбувається за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Читайте також:Вчимо учнів писати небанальні твори та виробляти свій стиль: добірка цікавих методик креативного письма від “Національного проєкту: пишемо есе””.

Титульне фото – ГО “Смарт освіта”; школа “Славута”


Обговорення