Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Липня 2022

8-річний школяр із Бучі допомагає ЗСУ, граючи в шахи з перехожими на вулиці Луцька

Зібрані кошти хлопчик відносить до центрального волонтерського пункту.

Восьмирічний Савелій розповів Суспільному, що вже чотири роки займається шахами.

Щоби допомогти українським військовим, він грає з перехожими у шахи на центральній вулиці Луцька, куди родина переїхала напередодні повномасштабного вторгнення росіян.

Школяр ставить стіл просто на вулиці та чекає опонентів. Підтримують його у такому волонтерстві мама та дід. Дідусь говорить, що раніше йому вдавалося обіграти внука, а тепер – ні. До слова, тато Савелія з першого дня пішов у територіальну оборону на Київщині, зараз продовжує нести службу.

“Якщо люди хочуть просто залишити гроші, а не хочуть грати – то вони можуть це зробити”, — говорить Савелій.

За його словами, фіксованої вартості за гру немає. Люди залишають, хто скільки може. Наприклад, за одну годину юний шахіст зіграв три партії та зібрав 340 гривень. Зібрані гроші разом з братом відніс до центрального пункту допомоги Луцька.

Координаторка центрального пункту допомоги Лариса Карп’як говорить, що усі гроші, які приносять волонтери, обліковують. Потім купують необхідні речі для бійців.

Нагадаємо, що це не єдина благодійна ініціатива, організована українськими дітьми для підтримки нашої армії та наближення перемоги. Так, наприклад, у Львові діти продають лимонад, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Львівський школяр зібрав на авто для ЗСУ 120 тисяч гривень, розігруючи марки.

В Луцьку двоє п’ятикласників збирають та продають черешні, щоби допомогти нашим захисникам придбати принаймні ще один “Байрактар”.

Одинадцятирічний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби підтримати армію.

Також у Дніпрі шестирічна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті, в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям, а девʼятирічна дівчинка відрізала волосся, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Усі фото: Суспільне


Обговорення