Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Лютого 2021

Дивіться матеріали для PISA від Національної академії педнаук – збірник завдань та рекомендації

Національна академія педагогічних наук України підготувала для освітян збірник завдань для перевірки сформованості читацької, математичної та природничо-наукової грамотності за технологією PISA та методичні рекомендації щодо використання.

Про це повідомили на сайті PISA Україна.

Збірник завдань для перевірки грамотності (за технологією PISA)

Автори: Васильєва Д., Горошкін І., Надтока В.

posibnyk-pisa-ost

Завантажити

Збірник завдань складається з трьох розділів, завдання в яких орієнтовані на перевірку сформованості математичної, читацької та природничо-наукової грамотності.

У першій частині розділів містяться приклади блоків завдань, розроблених за технологією PISA, використання яких передбачається після опрацювання відповідних тематичних блоків освітніх програм курсів, спрямованих на формування природничо-наукової, математичної та читацької грамотності.

У другій частині кожного розділу подані ключі завдань та їх класифікація за технологією PISA, що допомагає вчителеві аналізувати результати моніторингу та робити висновки щодо локального освітнього процесу.

Методичні рекомендації щодо застосування завдань для перевірки сформованості читацької, математичної та природничо-наукової грамотності

 Автори: Васильєва Д., Горошкін І., Надтока В.

metodychni-rekomendatsiyi-pisa-f

Завантажити

Дивіться також поради вчителям щодо підготовки учнів до тестування PISA з читання, математики та природничих наук

Фото: автор – stetsik, Depositphotos


Обговорення