Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

24 Квітня 2024

Персонажі “Мавки” допомагатимуть школярам надолужувати освітні втрати: у школах Київщини й Чернігівщини стартував пілотний проєкт

У школах Київщини та Чернігівщини стартував проєкт із надолуження освітніх втрат для учнів 2-4 класів “КЕЧ”. Він покликаний допомогти дітям покращити знання й навички з математики, читання та письма через гру з улюбленими персонажами мультфільму “Мавка” Жабокицем Квусем і Шумником Гуком.

Про це “НУШ” розповіли автори ініціативи – ГО “GoGlobal”.

Зараз добір шкіл з Київської та Чернігівської областей для участі в проєкті відбувається через місцеві департаменти освіти і науки.

Після пілотування матеріалів усі розробки з’являться у вільному доступі на освітній платформі “Всеукраїнська школа онлайн”.

Програма з надолуження освітніх втрат розрахована на 8 тижнів (2-3 заняття на тиждень). Планується, що вона охопить близько 6 000 дітей, 300 вчителів і 100 студентів-педагогів у громадах Київщини та Чернігівщини. У межах проєкту вчителі проведуть від 15 до 20 занять із кожного предмета.

Як розповідають організатори, Шумник Гук додасть у навчання школярів і школярок позитивних емоцій, а також навчить їх цілеспрямованості. Адже він завжди знаходить правильні рішення й попри все рухається до мети. Водночас Жабокиць Квусь, вірний друг Мавки, який любить досліджувати все навколо, підтримає дітей у їхньому прагненні “пізнати всесвіт навчання, пробуючи всі його можливості”.

Раніше ми розповідали, що вчителів запрошують на тренінги для участі в проєкті з надолуження освітніх втрат від ГО “Смарт освіта”.

Титульне зображення й зображення в тексті: ГО “GoGlobal”


Обговорення