Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Жовтня 2021

Українська для вчителів-предметників зі шкіл із навчанням мовами меншин. Стартував онлайн-курс

Почалося навчання на онлайн-курсі “Українська для фізиків та ліриків”, що створений за ініціативи Фінського проєкту “Навчаємось разом” + проєкту ЄС за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії

Зареєструватися на курс можна за цим покликанням. Навчання відбувається на освітній платформі Є-мова.

Це курс з української мови для вчителів-предметників, які працюють у закладах освіти з мовами навчання національних меншин. Зокрема, длявчителів хімії, фізики, математики та біології.

На курсі розкажуть про:

  • те, як навчитися вчитися державної мови;
  • як удосконалити мовні та мовленнєві навички;
  • як поліпшити комунікації з учнями українською.

Курс безплатний, по його завершенні учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації. Тривалість курсу – 20 годин. Він складається з 25 відеолекцій, практичних завдань і тестів та охоплює три тематичні модулі та вступ.

Структура:

  • Вступ. Почнімо з “чому?”, або У пошуках спільної мови
  • Міжкультурний освітній діалог та український мовленнєвий етикет
  • Мовна компетентність: як учитися вчити українську як державну мову
  • Предметно-мовне інтегроване навчання як інструмент розвитку мовленнєвої компетентності

Учасникам будуть доступні відеолекції, завдання до них, матеріали і спілкування на форумі. Розклад навчання можна формувати самостійно.

Курс розробила ГО “Український світ”, на платформі для вивчення української мови “Є-мова” за ініціативи та підтримки Проєкту Навчаємось разом. Онлайн-курс створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Його зміст є виключною відповідальністю партнера й не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Раніше ми писали про першу та другу частини посібника “Бомбезна українська від Фінського проєкту і про два онлайн-курси: “Оцінювання без знецінювання” та “Школа для всіх”.

Фото: автор – ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення