Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Березня 2022

Українська книжка про інженерів серед фіналістів BOLOGNARAGAZZI AWARD – де прочитати

15 березня Болонський ярмарок дитячої книжки оголосив список зі ста книг-фіналістів BOLOGNARAGAZZI AWARD (нею нагороджують найкращі ілюстровані дитячі книжки з усього світу). Українська науково-популярна книжка “Наші. Інженерна історія України” – серед фіналістів.

Безплатно прочитати історії українською та англійською, а також побачити ілюстрації до кожної з них можна на онлайн-платформі.

“Наші. Інженерна історія України” – це п’ятдесят історій про українських інженерів та інженерок, чиї відкриття змінювали світ ще 100, 200, а то й 300 років тому.

Авторкою є Олена Шульга, співзасновниця “Інженерного тижня“. Над ілюстраціями до історій працювали: Русалія Або, Володимир Голубєв, Вадим Гусманов, Катерина Дідик, Оля Дятлова, Гриця Ерде, Олена Кирильчук, Альбіна Колесніченко, Aліна Кропачова, Ірина Мориквас, Роксолана Мохнач, Христина Науменко, Людмила Панасенко, Тетяна Рижова, Роман Синенко, Анастасія Старко, Олег Трапезін, Олена Трофанюк, Наталія Шульга, Варвара Ягнишева, Ярослав Яковлев. Дизайн та верстка — Микола Колесник.

Також до її створення долучилися учні українських шкіл, які допомогли розшукати інформацію про інженерів та інженерок, чиї імена свого часу були незаслужено забуті.

Книжку створено за підтримки Українського культурного фонду. Восени 2021 року перший тираж із п’ятисот книжок надіслано до шкільних та дитячих бібліотек.

Більше фото друкованої книги – за лінком.

Також організатори Інженерного тижня зазначають, що дату його проведення перенесено на післявоєнний час. Наразі у вільний доступ викладено найпростіші, але вводночас цікаві інженерні завдання минулих років. Вони підійдуть, переважно, дітям 6–12 років.

Нагадаємо, команда ГО “Смарт освіта”  запрошує учнів на пізнавальні онлайн-зустрічі з учителями. Якщо ви бажаєте, щоби ваша дитина долучилася до таких зустрічей, долучайтеся до телеграм-каналу. В ньому регулярно зʼявляються анонси нових зустрічей. Зустрічі безплатні. Також продовжено набір в англомовний розмовний клуб.

Окрім того, організація запустила щотижневі онлайн-практикуми зі сімейною та дитячою психологинею Світланою Ройз.

Також дивіться:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото надане Інженерним тижнем


Обговорення