Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Листопада 2023

В Україні створять державну програму з вивчення англійської мови

Уряд України планує запустити всеосяжну й доступну програму з вивчення англійської мови Future Perfect, якою зможе скористатися кожен українець і українка незалежно від фінансового стану чи місця проживання.

Про це під час презентації національної програми з популяризації англійської мови в Україні повідомив прем’єр міністр Денис Шмигаль.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, програма міститиме продукти та сервіси, які допоможуть громадянам у вивченні іноземної мови, зокрема, це:

  • платформа Empower від Кембриджського університету, яка доступна для українських викладачів і студентів;
  • платформа для вивчення мов з персоналізованим підходом Promova.

Президент України Володимир Зеленський нещодавно подав до Парламенту законопроєкт, який офіційно закріплює статус англійської як мови міжнародного спілкування в Україні. Впровадження цієї ініціативи має пришвидшити інтеграцію держави в єдиний мовний простір.

Денис Шмигаль також зазначив, що знання англійської надає українцям багато переваг, зокрема, на ринку праці:

  • вищу зарплату;
  • більше кар’єрних можливостей;
  • здатність швидше розвиватися і в разі потреби отримувати новий фах;
  • можливість спілкуватися з іноземними партнерами;
  • можливість вийти на міжнародний ринок.

“Українці створюють конкурентні продукти та сервіси й здатні розвиватися в цьому плані. Англійська мова буде двигуном їх просування, драйвером успіху та запорукою самореалізації для тисяч людей”, – наголосив прем’єр-міністр.

Однак, згідно з дослідженнями, наразі лише 20% українців непогано послуговуються англійською, а половина громадян майже взагалі не знає її.

Денис Шмигаль наголосив, що першими на черзі в покращенні своїх навичок з англійської стануть держслужбовці. Сьогодні володіння іноземною мовою обов’язкове лише для окремої їх частини, однак надалі в Україні планують ввести для чиновників обов’язковий рівень володіння англійською не нижче В2.

Нагадаємо, що українські школярі вже зараз мають можливість безплатно практикувати англійську мову завдяки проєкту “Україна розмовляє англійською” від ГО “Смарт освіта”.

У межах ініціативи вчителі-волонтери з різних країн світу (Канади, США, Японії, Туреччини та інших) проводять розмовні заняття для українських дітей. Крім того, до проєкту нерідко долучаються зіркові гості: океанологи, актори, науковці та інші.

Ознайомитися з розкладом занять проєкту “УРА” можна за посиланням.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення