Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Серпня 2022

В УЦОЯО розповіли про повторювання завдань на НМТ і чому багато учасників набрали 200 балів

Як розповіла “Українській правді. Життя” заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, завдання повторювалися з минулих років і були спрощеними.

Раніше у МОН повідомляли, що цього року 200 балів з одного предмета під час основної сесії ЗНО набрали 7462 учасників, а з двох предметів – 1855 учасників.

Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко пояснила “УП.Життя”, що частина тестових завдань повторювала торішні.

“В УЦОЯО завжди певна частка тестових завдань йшла з минулих років, які учасники могли пропрацювати впродовж довгого періоду, ми в принципі орієнтуємо всіх учасників, щоб вони пропрацьовували тогорічні варіанти”, – сказала Вакуленко.

Вакуленко додала, що НМТ виявився легким для учнів, які підготувалися або добре знають шкільну програму. До того ж в УЦОЯО назвали спрощення завдань свідомим рішенням. Адже в умовах війни дітям фізично та морально складніше підготуватись до тестування.

“НМТ був занадто легким для найкращих учнів, це точно. Але тут потрібно розуміти, що значно менша кількість тестових завдань. Якщо раніше учасники отримували для прикладу 196 чи 197 балів, то сьогодні всі, хто отримував такі високі результати отримали 200 балів”, – розповіла “УП.Життя” Тетяна Вакуленко.

Нагадаємо, відсьогодні починається реєстрація на спеціальну сесію НМТ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – luminastock, Depositphotos


Обговорення