Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

І смішно, і грішно. Тест, як добре ви пам’ятаєте кумедні новини з цього навчального року

Яку дурницю писали в підручниках з історії України? Що встановили в тернопільській школі, щоби перевіряти настрій учнів? Посилання на що знайшли в підручнику з української мови?

Пропонуємо вам трохи посміятися (і не дуже), згадати наші новини і “стряхнути” цей навчальний рік із себе, як краплини води.

Чим радили лікувати рак у підручнику з хімії?

Правильно! Неправильно

У підручнику з хімії для 9 класу авторства Савчина М.М. є поради лікувати онкологію содою та робити спиртові компреси від застуди. Не робіть так!

Як у МОН пояснили таку пораду лікувати рак?

Правильно! Неправильно

У Міністерстві освіти та науки заявили, що немає підстав для скасування грифу “рекомендовано Міністерством” у підручнику з хімії для 9 класу, у якому йдеться про лікування раку содою. Ця порада, мовляв, розвиває критичне мислення в учнів.

Що Шкарлет пропонував здавати замість ЗНО?

Правильно! Неправильно

Очільник МОН Сергій Шкарлет запропонував, щоби замість тесту ЗНО абітурієнти, які планують вступати на контракт, складати “умовно тест на IQ”.

Яку дурницю писали в підручниках з історії України?

Правильно! Неправильно

У підручниках з історії України для 8 класу йдеться про те, що Росія заснувала Одесу, Дніпро, Сімферополь та Севастополь. Сподіваємося, учні критично оцінили цю інформацію.

Що порадили школам, аби на мапі Україна була з півостровом Крим?

Правильно! Неправильно

Видавництво “Грамота” підготувало наліпки для умовних позначень, аби заклеїти помилки в підручниках з історії України для учнів 9-х та 10-х класів, де виявили мапу України без півострова Крим.

Що встановили в тернопільській школі, щоби перевіряти настрій учнів?

Правильно! Неправильно

У НВК “Школа-Ліцей №6” у Тернополі при вході встановили “рамки настрою” – учні можуть пройти під веселим чи сумним смайликом, зазначаючи, який у них настрій. У додатку на телефоні директор отримує статистику-діаграму, скільки дітей мають позитивний, а скільки – негативний настрій.

Який штраф змушена виплатити вчителька, яка критикувала одяг учнівства, а одній учениці сказала про целюліт, який “некрасиво виріс”?

Правильно! Неправильно

Директорці призначили штраф – 1360 гривень. Вона заявила, що подаватиме апеляцію.

На що учні знайшли посилання в підручнику з української мови?

Правильно! Неправильно

У підручнику для 10 класу з української мови авторства Олександра Авраменка містилося посилання на порносайт. Лінк є на сторінці 189 у статті про шкільний дрескод.

За яку нагороду можуть поборотися школи?

Правильно! Неправильно

В Україні проводять конкурс “Найкраща туалетна кімната BEST WС-2021” серед закладів державної і комунальної форми власності. Ви вже подали заявку?

Тест про кумедні новини
Що ж, мабуть, кумедні і не дуже новини освіти цього року пройшли повз вас. Внизу ми зібрали всі лінки – можете прочитати 🙂
Бачимо, що ви про щось вже читали раніше (або ж у вас хороша інтуїція). Якщо цікаво дізнатись більше – дивіться внизу тесту посилання на усі новини, використані для тесту
Овва! Ви або (майже) про все знали, або маєте просто неперевершену інтуїцію. Але якщо раптом захочете, то внизу ми зібрали лінки на всі новини, які використали для тесту 😉

Посилання на використані матеріали (але переходьте туди після того, як пройдете тест, бо інакше – це наче списувати ;-)):

Марія Марковська, “Нова українська школа”

Фото: автор – racorn, Depositphotos

Матеріали за темою

Обговорення