Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Вересня 2019

Хто оцінює вчителів на сертифікації: 46% експертів – вчителі початкових класів

Державна служба якості освіти показала, хто вивчає практичний досвід вчителів під час першого етапу пілотної сертифікації.

Про це повідомили на fb-сторінці служби.

Всього служба підготувала 426 експертів, з яких:

  • 66 експертів (16%) – тренери НУШ та супервізори;
  • 164 експерти (38%) – методисти ОІППО, РМК, директори шкіл та їхні заступники, викладачі закладів вищої освіти;
  • 196 експертів (46%) – вчителі початкових класів.

“Наразі процедуру вивчення практичного досвіду роботи пройшли 316 учителів. Це лише 37% учасників пілотної сертифікації, тож ми продовжуємо свою роботу”, – зазначили в установі.

У службі також повідомили, що наступний етап сертифікації відбудеться 31 жовтня. В цей день Український центр оцінювання якості освіти проведе незалежне тестування вчителів.

Нагадаємо, цього року участь у сертифікації візьмуть 859 вчителів початкових класів. Педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримають 20% надбавку до зарплатні. Інформація про проходження сертифікації поки що буде закритою.

Незалежне тестування вчителів під час сертифікації складатиметься зі 100 завдань. Також затверджені методика та форма експертного оцінювання.

Окрім того, у Держслужбі якості освіти розповіли, як відбуватиметься експертне оцінювання та хто його проводитиме. Також затверджені форма анкети самооцінювання та методичні рекомендації, як створювати електронне портфоліо.

Читайте також “Першопрохідці: що кажуть про сертифікацію вчительки з Львівщини” та “Як я пройшла перший етап сертифікації – досвід учительки пілотного класу НУШ”

Ілюстрація: ДСЯО

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення