Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Липня 2022

Пʼята частина закладів освіти Хмельницької області підготували укриття

Станом на 19 липня 20% закладів освіти Хмельницької області вже мають підготовлені укриття для початку очного навчання.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницької ОВА.

За інформацією обласної військової адміністрації, у Хмельницькому, де є 39 шкіл та 43 садки, облаштування укриттів проводиться з червня.

“Здійснено попередній комісійний огляд, визначено придатність укриттів та перелік заходів, які потрібно здійснити по кожному об’єкту для приведення його до належного стану. На основі обрахунків за результатами цих обстежень з міського бюджету виділено 12,7 мільйона гривень. Наразі виконані ті роботи, які не потребували окремого фінансування”, написано в повідомлені ОВА.

За словами заступника голови ОДА Володимира Юр’єва, потрібно зважати не лише на облаштування укриттів, а й на проведення практичних тренувань у разі оголошення повітряної тривоги.

“Такі відпрацювання мають проводитися регулярно, аби в критичній ситуації кожна відповідальна особа, кожен учитель та кожна дитина чітко розуміли, що мають робити й куди йти”, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5–10% із 578 шкіл на Хмельниччині не мають укриттів.

Відомо, що Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіЖитомиріЛьвівськійІвано-Франківській, Тернопільській і Черкаській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – -Vladimir-, Depositphotos


Обговорення