Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Листопада 2020

Стартувало розроблення типових освітніх програм для 5-9 класів НУШ

Міністерство освіти і науки створило робочу групу з розроблення типових освітніх програм для 5-9 класів, які навчатимуться за новим стандартом базової освіти.

Про це йдеться в наказі №1405 від 11 листопада, повідомили на сайті МОН.

Проєкти програм мають бути готові до 23 листопада 2020 року:

  • проєкт типової освітньої програми для 5-6 класів (адаптаційний цикл базової середньої освіти);
  • проєкт типової освітньої програми для 7-9 класів (цикл базового предметного навчання базової середньої освіти).

Типова освітня програма складатиметься з варіантів типових навчальних планів та каталогів модельних навчальних програм. Вони враховуватимуть різні підходи: як предметне викладання, так і інтеграцію в межах однієї освітньої галузі чи міжгалузеву.

Після затвердження типової освітньої програми міністерство залучатиме спеціалістів для створення модельних програм. Модельні навчальні програми пройдуть експертизу та будуть затверджені навесні 2021 року. Вони стануть базою для створення підручників та інших навчальних матеріалів.

Пілотування першої програми має розпочатись наступного року. Навчатись за новою освітньої програмою всі п’ятикласники мають з 2022 року.

Координуватиме робочу групу Український інститут розвитку освіти. До її складу також входять представники МОН, Національної академії педагогічних наук, Українського центру оцінювання якості освіти, Державної служби якості освіти, Інституту модернізації змісту освіти, Команди підтримки реформ при МОН, проєкту SURGe та педагогічної спільноти.

Ознайомитись зі складом робочої групи можна у цьому документі:

5fad3e8c1c11a551219888

Завантажити документ

Нагадаємо, 30 вересня уряд затвердив новий стандарт базової середньої освіти.

Читайте також “Новий освітній стандарт для 5-9 класів – що це за документ і що він змінює” та “МОН відповідає на запитання про новий стандарт для 5–9 класів”

Фото: автор – pressmaster, Depositphotos


Обговорення