Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Липня 2022

В Луцьку семирічний спортсмен віддав свої заощадження на потреби ЗСУ

Хлопець майже рік збирав гроші, за які планував придбати омріяну комп’ютерну гру, але коли зібрав суму, вирішив, що кожен українець має докладати зусиль до спільної перемоги над ворогом.

Про це пише Суспільне.

Мама семирічного Іллі Шмігеля розповідає, що одного дня син запитав у неї, як може допомогти українській армії, щоб війна швидше закінчилася. Так, хлопчик приніс свої заощадження до свого спортивного клубу, де нині облаштований центр волонтерської допомоги.

“Я відповіла, що варіантів допомоги багато: намалювати малюнок для воїнів, заробити гроші, потім їх задонатити комусь на допомогу. І він вирішив віддати свої заощадження. Я пишаюся його вчинком“, – розповідає Оксана Шмігель.

Ілля каже, що розуміє, що зібрав не так вже й багато, – лише 1000 гривень, але перемогти нам допоможе не сума, а те, що кожен українець нині докладає зусиль до цієї спільної справи.

“Такі ситуації, як з Іллею, дають нам зрозуміти, що ми правильно виховуємо дітей, що перемога буде за нами”, – каже головний тренер клубу Михайло Савчук.

Це не поодинокий випадок, коли діти активно долучаються до допомоги ЗСУ. Так, восьмирічний школяр з Бучі, який нині мешкає в Луцьку, грає з перехожими на вулиці в шахи, щоби зібрати кошти для армії. У Львові діти продають лимонад, аби зібрати кошти для ЗСУ. Львівський школяр зібрав на авто для ЗСУ 120 тисяч гривень, розігруючи марки.

В Луцьку двоє п’ятикласників збирають та продають черешні, щоби допомогти нашим захисникам придбати принаймні ще один “Байрактар”.

Одинадцятирічний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби підтримати армію.

Також у Дніпрі шестирічна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті, в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям, а девʼятирічна дівчинка відрізала волосся, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Усі фото: Суспільне


Обговорення