Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Березня 2022

Як діяти, якщо ви забули або втратили паспорт

Сервіс державних послуг Дія у своєму Telegram-каналі розповідає, що робити, якщо ви загубили або не встигли взяти із собою документи.

ID-картка або закордонний паспорт у Дії мають таку ж юридичну силу, тому їх можна показувати з телефона на блокпостах або в поліції. Ба більше, ними можна користуватися для перетину кордону в Польщі та Молдові. Ці країни також приймають будь-який документ, що дає змогу встановити вашу особу: водійське посвідчення, свідоцтво про одруження, ідентифікаційний код чи внутрішній паспорт України.

В Угорщину, Польщу та Молдову потрапити можна з будь-яким документом, навіть якщо він прострочений. У Румунію можна дістатися без документів, але на кордоні треба буде написати заяву про надання притулку.

Обов’язково мати із собою біометричний паспорт для перетину кордону зі Словаччиною. Якщо ж у вас його немає, то необхідно буде просити тимчасового притулку.

Їхати далі по ЄС без біометричного паспорта можна лише наземним транспортом із Польщі, Словаччини та Угрощини.

Отримати ID-картку та закордонний паспорт і відновити втрачені документи можна у ЦНАПах. Наразі вони працюють у таких областях: Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька.

Також паспортні послуги доступні в підрозділах державної міграційної служби. Перевірити, чи працює ДМС у вашому регіоні, та знайти контактний номер можна за посиланням.

Також дивіться:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – hurricanehank, Depositphotos


Обговорення