Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Липня 2022

Для учнів, які не захочуть навчатися очно, створюватимуть дистанційні класи – Шкарлет

Для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі Сніданку з 1+1.

“Навчання онлайн або офлайн – батьки будуть обирати. У будь-якій місцевості, якщо батьки не хочуть і побоюються віддавати дитину в школу на навчання офлайн, будуть організовані окремі спеціалізовані класи, які будуть проводити навчання за онлайн-форматом усіх тих, хто побоюється й має сумніви”, – сказав Шкарлет.

За його словами, батькам потрібно звернутися до керівництва і воно зобовʼязане забезпечити доступ до онлайн-навчання.

“Якщо батьки побоюються, жодна дитина не буде відрахована чи відсторонена від освітнього процесу. Кожна дитина має право навчатися за тим форматом, який вона обирає – офлайн або онлайн”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіЖитомиріХмельницькій, Львівській, Івано-ФранківськійТернопільській і Черкаській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Також лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях. До початку офлайн-навчання готові лише 23% освітніх закладів.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – HayDmitriy, Depositphotos


Обговорення