Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Вересня 2022

Зароблене на потреби ЗСУ: в Житомирі 9-річний хлопчик випікає і продає хліб

Дев’ятирічний житомирянин Станіслав Сєдов збирає гроші на допомогу українській армії. Для цього хлопець самостійно випікає та продає хліб.

Про це пише Суспільне.

За місяць він випік 33 хлібини, а на одну порцію тіста витрачає 3-4 години на день.

Повністю рецепт приготування хліба Станіслав не розповідає, каже, що це секрет.

“Потрібні дріжджі, цукор, сіль, олія і борошно. Це не так легко. Вимішую тісто приблизно пів години. Тут не треба звертати увагу на час, тут треба бачити по тісту, яке воно. Воно має бути, як пластилин, має не липнути дуже сильно й не має бути рідким”, – ділиться 9-річний житомирянин.

Зароблене на потреби ЗСУ: в Житомирі 9-річний хлопчик випікає і продає хліб

Навчив хлопця пекти хліб батько Сергій Сєдов. А от мама в процес приготування не втручається, тільки допомагає реалізовувати продукцію.

“Єдиний процес, який я виконую, – прибирання стільниці. Це все, що мені доручено. Всім іншим займається Станіслав. Ну і розповсюдження інформації. Збір замовлень від людей теж за мною, а також допомогти запакувати й доставити замовникам”, – розповіла мама Станіслава Леся Сєдова.

Зароблене на потреби ЗСУ: в Житомирі 9-річний хлопчик випікає і продає хліб

Вона також зауважила, що волонтерити її син почав відтоді, як купив продукти на свої кишенькові гроші для десантників 95-ї бригади. Наразі зароблені кошти від продажу хліба хлопець планує передати Благодійному Фонду Сергія Притули.

“Я мрію, щоби війна швидше закінчилася, щоби ми перемогли обов’язково й пекли хліб в мирній Україні. Я роблю для цього все можливе”, – каже Станіслав.

Це не поодинокий випадок, коли діти активно долучаються до допомоги ЗСУ.

Раніше 5-річна волонтерка з Кривого Рогу разом із братом зібрала 35 тисяч гривень для ЗСУ.

Також ми розповідали історії двох хлопців, які допомагають дорослим під час війни.

У Чернігові хлопчик зібрав 64 тисячі гривень для ЗСУ, співаючи на вулиці українські пісні.

У Львові 9-річна дівчинка зібрала гроші на бронежилет, продаючи свої картини. А в Бучі діти миють автівки, щоби зібрати кошти для ЗСУ. 12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Анжеліка Нестерчук для Суспільне Житомир 

 


Обговорення