Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Липня 2022

У Львові 9-річна дівчинка зібрала гроші на бронежилет, продаючи свої картини

Продаючи картини на аукціоні, 9-річна Соломія Галан зі Львова назбирала 6000 грн, аби придбати бронежилет українським військовим. 

Про це розповіли в Львівському Оборонному Кластері.

“Ідея в Соломійки виникла, бо усвідомлює, у який непростий час живемо, – проганяємо ворога з нашої землі. Вона захотіла чимось допомогти тим, хто щодня мужньо захищає нас”, – розповідає мама дівчинки Лілія Галан.

Фото: ЛОК

Мама дізналася, що вартість виробництва одного бронежилета складає понад 5 тисяч гривень. Тому Соломія вирішила зібрати кошти принаймні на один.

Аукціон мама з донькою проводили у Facebook, розповідає Zaxid.net. Так, можна було придбати благодійні лотерейні квитки за 100 грн. Найбільша переказана сума склала 1000 грн.

Картини Соломії, які вдалося продати

До слова, мама Соломії волонтерить – допомагає дітям-сиротам і дітям з особливими освітніми потребами. А тато захищає Україну на передовій.

Фото: ЛОК

Це не поодинокий випадок, коли діти активно долучаються до допомоги ЗСУ. Так, у Бучі діти миють автівки, щоби зібрати кошти для ЗСУ.

12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ.

Восьмирічний школяр з Бучі, який нині мешкає в Луцьку, грає з перехожими на вулиці в шахи, щоби зібрати кошти для армії. Також у Луцьку двоє п’ятикласників збирають та продають черешні, щоби допомогти нашим захисникам придбати принаймні ще один “Байрактар”, а також семирічний спортсмен віддав свої заощадження на потреби ЗСУ.

У Львові діти продають лимонад, аби зібрати кошти для ЗСУ. Львівський школяр зібрав на авто для ЗСУ 120 тисяч гривень, розігруючи марки.

Одинадцятирічний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби підтримати армію.

Також у Дніпрі шестирічна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті, в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям, а девʼятирічна дівчинка відрізала волосся, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Титульне фото: ЛОК


Обговорення