Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

23 Липня 2022

12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ

12-річний переселенець із Бердянська Денис Гуренко збирає кошти на ЗСУ, продаючи лимонад у Тернополі.

Історію хлопця розповіло Суспільне.

У такий спосіб Денис виконує завдання з уроку фінансової грамотності, що проводили волонтери з ініціативи для переселенців “Безпечний простір”.

Хлопець готує лимонад за маминим рецептом. Бере дольку лимонаду, кладе в стаканчик, додає 5 листочків мʼяти, ложку цукру та заливає газованкою.

“Моя мама кожне літо робить лимонад, чи мохіто, я пам’ятаю цей рецепт, хочу його популяризувати”, – розповів хлопець.

12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ

Малому підприємцю допомагає дідусь.

“Ми дуже позитивно відреагували на цю ідею. Нехай дитина займається, ба більше, якщо в нього є до цього інтерес. Я на машині підвіз його, допоміг добратися. Хай люди купують смачний лимонад, свіжий, холодний. Для підтримки ЗСУ”, – каже Василь Ваврик.

12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ

На цьому місці Денис готує лимонад другий день поспіль. Учора за 2 години зібрав 500 гривень. Сьогодні хоче подвоїти суму.

Про місце продажу домовився дядько Дениса. Стіл хлопець позичив, а переносний холодильник - мав.

“Я раніше в нас у Бердянську це робив, я теж заробляв гроші. Але не такі великі, як тут. Тут люди просто приходять, дають 100 гривень, забирають один стаканчик – це для мене дуже багато”, – каже він.

12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ

Це не поодинокий випадок, коли діти активно долучаються до допомоги ЗСУ. Так, восьмирічний школяр з Бучі, який нині мешкає в Луцьку, грає з перехожими на вулиці в шахи, щоби зібрати кошти для армії. Також у Луцьку двоє п’ятикласників збирають та продають черешні, щоби допомогти нашим захисникам придбати принаймні ще один “Байрактар”, а також семирічний спортсмен віддав свої заощадження на потреби ЗСУ.

У Львові діти продають лимонад, аби зібрати кошти для ЗСУ. Львівський школяр зібрав на авто для ЗСУ 120 тисяч гривень, розігруючи марки.

Одинадцятирічний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби підтримати армію.

Також у Дніпрі шестирічна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті, в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям, а девʼятирічна дівчинка відрізала волосся, аби зібрати кошти для ЗСУ.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Усі фото: Суспільне


Обговорення