Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Серпня 2022

Яка ситуація з укриттями в школах Києва

Майже 70% столичних шкіл мають укриття (не бомбосховища), які зараз готують до 1 вересня.

Про це повідомила керівниця Департаменту освіти і науки міста Києва Олена Фіданян, передає телеграм-канал департаменту.

За її словами, експертна комісія, до якої увійшли представники ДСНС та медичні працівники, перевірила всі школи Києва.

Інші 30% шкіл, у яких немає укриття (або поряд), не зможуть розпочати навчання офлайн. Водночас навіть у тих школах, де є укриття, одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття. Тобто школи, у яких укриття не може вмістити всіх учнів з учителями, перейдуть на двозмінне навчання.

Також Олена Фіданян поділилася результатами опитування батьків щодо бажаної форми навчання з 1 вересня.

“За нашими попередніми підрахунками, за кордоном на 1 вересня перебуватимуть майже 20% столичних школярів. Майже 70% дітей, відповідно до опитування батьків, готові до очного навчання.

Решта – тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або навчатися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву в школі”, – сказала очільниця освітнього департаменту. 

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно.

У ЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеській і Чернівецькій областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повдіомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття і 11 правил від ДСНС, як діяти вчителям під час уроку, якщо оголошують повітряну тривогу

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – jigbigdig.gmail.com, Depositphotos


Обговорення