Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Серпня 2022

Укриття в закладах освіти забезпечать технікою для інтернету – як подати заявку

Українські дитсадки, школи, профтехи, коледжі та університети можуть безоплатно отримати роутери та іншу необхідну техніку для підключення швидкісного інтернету в укриттях.

Про це повідомило МОН.

Подати заявку можна за цим посиланням. Згодом у МОН обіцяють створити дашборд, в якому можна буде відстежувати заявки в реальному часі.

Згідно з повідомленням, 2 500 роутерів і 1 000 модемів від соціально активних компаній поїдуть у заклади освіти.

Планується забезпечити укриття всіх шкіл швидкісним інтернетом до початку навчального року.

Охочі провайдери та інші компанії можуть долучитися до збору, заповнивши форму.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеській і Чернівецькій областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття і 11 правил від ДСНС, як діяти вчителям під час уроку, якщо оголошують повітряну тривогу

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – olly18, Depositphotos


Обговорення