Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Серпня 2022

Майже три чверті шкіл Житомирщини мають свої або укриття поряд

Станом на 1 серпня 2022 року 878 закладів освіти Житомирської області мають укриття різного типу (сховища, протирадіаційні, найпростіші тощо).

Про це повідомило МОН за результатами наради заступниці міністра освіти і науки Віри Рогової з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком, начальниками головних управлінь ДСНС, Нацполіції, Держпродспоживслужби області, представниками департаменту освіти і науки й головами територіальних громад області.

Повідомляється, що 73% шкіл мають власні укриття або можливість облаштувати найпростіші укриття поряд. З 642 садочків 363 уже обладнані укриттями.

Окрім того, у МОН зазначили, що опитування батьків і учнів області показало, що більшість із них обирають змішаний або очний формат навчання.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеській і Чернівецькій областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повдіомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття і 11 правил від ДСНС, як діяти вчителям під час уроку, якщо оголошують повітряну тривогу

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – davit85, Depositphotos


Обговорення