Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Серпня 2022

Учень зі Львова розробив портативну зарядну станцію для військових

Львівський десятикласник Захар Щурко розробив портативну зарядну станцію для військових, яка є дешевшою за фірмові аналоги.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Захар Щурко навчається у гімназії “Престиж”. За гроші, які він відкладав на ноутбук і велосипед, хлопець змайстрував портативну станцію для заряджання пристроїв “Лео Energy”.

Вона легка у використанні й може заряджатися від розетки, прикурювача, який є в автомобілі, чи сонячної панелі, яка входить у комплект, повідомляють у міськраді. Станцію можна використовувати в польових умовах і заряджати квадрокоптери, рації та іншу необхідну техніку.

Для виготовлення однієї станції потрібно приблизно 20 000 гривень та 7 днів роботи. Оскільки хлопець все робить сам, він не може виготовляти багато таких пристроїв, тому міський голова Андрій Садовий пообіцяв знайти, як розширити виробництво, щоб якомога більше військових могли користуватися такою мобільною зарядкою.

Це не поодинокий випадок, коли діти активно долучаються до допомоги ЗСУ. У Львові 9-річна дівчинка зібрала гроші на бронежилет, продаючи свої картини. А в Бучі діти миють автівки, щоби зібрати кошти для ЗСУ. 12-річний хлопець із Бердянська продає лимонад, аби допомогти ЗСУ.

Восьмирічний школяр з Бучі, який нині мешкає в Луцьку, грає з перехожими на вулиці в шахи, щоби зібрати кошти для армії. Також у Луцьку двоє п’ятикласників збирають та продають черешні, щоби допомогти нашим захисникам придбати принаймні ще один “Байрактар”, а також семирічний спортсмен віддав свої заощадження на потреби ЗСУ.

У Львові діти продають лимонад, аби зібрати кошти для ЗСУ. Львівський школяр зібрав на авто для ЗСУ 120 тисяч гривень, розігруючи марки.

Одинадцятирічний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби підтримати армію.

Також у Дніпрі шестирічна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті, в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям, а девʼятирічна дівчинка відрізала волосся, аби зібрати кошти для ЗСУ.

У Чернігові хлопчик зібрав 64 тисячі гривень для ЗСУ, співаючи на вулиці українські пісні.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Львівська міська рада


Обговорення