Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

28 Березня 2022

Учням 1–9 класів пропонують безплатне навчання в приватній школі

ГО “Смарт освіта” разом із білінгвальною школою “Атлантика” й за підтримки ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”) відкриває набір учнів 1-9 класів, які не охоплені навчанням під час війни.

Зареєструватися на безплатне навчання можна за цим посиланням. Заняття триватимуть із 4 квітня до 30 червня включно.

У програмі можуть узяти участь діти, які з різних причин зараз не навчаються зі своїм класом, не долучилися до дистанційного навчання в інших українських школах, які пропустили значну частину навчання й не можуть навчатися на онлайн-плафтормах або почувають себе непевно.

Важливо: для участі в програмі дитині потрібно мати змогу навчатися в червні. Через несприятливу ситуацію діти вже пропустили місяць навчання. Щоби наздогнати програму й закрити прогалини, вчителям знадобиться місяць. Після чого протягом двох місяців діти будуть навчатися згідно з державними вимогами й закінчать навчання на рівні, передбаченому держстандартами.

Усього в проєкті можуть узяти участь 72 дитини, місця розподілятимуться за черговістю надходження заявок. Проте ГО “Смарт освіта” шукатиме можливості, аби забезпечити навчанням більшу кількість дітей.

Діти будуть навчатися з учителем онлайн (щоденні уроки з усіх предметів у зумі). Навчання відбуватиметься в малих групах (8–10 дітей). Протягом дня у дітей буде від 4 до 7 уроків залежно від класу навчання. За необхідності батьки зможуть комунікувати з учителями та отримувати зворотний зв’язок про успіхи дитини на кожному етапі навчання.

За потреби школа “Атлантика” тимчасово офіційно зарахує дітей і надасть необхідні документи про прослухані курси та кількість годин наприкінці року. Завдяки участі в програмі у вересні діти зможуть продовжити навчання, а не повертатися до тем та програм лютого 2022 року.

Окрім предметів, передбачених державною програмою, кожен клас буде поглиблено вивчати англійську мову. Також діти щотижня будуть зустрічатися з психологом. Метою таких зустрічей є надання психологічної підтримки та допомоги.

Водночас й саме системне навчання, за якого діти контактуватимуть із дорослими.ю – це не лише інвестиція в освіту, але й у емоційний стан дитини. Також лля того, щоби дитина могла повернутися до ефективного навчання після стресу важливі простір навчання, позитивний зворотний зв’язок, спілкування з іншими дітьми, спостереження за темпом кожної дитини, нормалізація емоцій. Це все забпезпечать учителі школи “Атлантика”.

Нагадаємо, команда ГО “Смарт освіта”  запрошує учнів на пізнавальні онлайн-зустрічі з учителями. Якщо ви бажаєте, щоби ваша дитина долучилася до таких зустрічей, долучайтеся до телеграм-каналу. В ньому регулярно з’являються анонси нових зустрічей. Зустрічі безплатні.

Окрім того, організація запустила щотижневі онлайн-практикуми зі сімейною та дитячою психологинею Світланою Ройз.

Також сайт “Нова українська школа” збирає фотогалерею домашніх улюбленців, які підтримують дітей та дорослих у ці важкі часи. Перша добірка історій тут.

Також ми сайт НУШ збирає запитання до психологині Світлани Ройз: відповімо під час трансляцій.

Також дивіться:

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення