Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Липня 2022

За який час мають дістатися до укриття учні й учителі, якщо його немає в школі – відповідь ОП

Шлях зі школи до укриття, якщо його немає в школі, має займати не більше 10 хвилин.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

“Школи, куди підуть діти по всій Україні, визначатимуться залежно від безпекової ситуації в регіоні. У приміщеннях мають бути обладнанні укриття, якщо в самій школі такого не передбачено – то укриття має бути в 10 хвилинній доступності”, – заявив він.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаській, Одеській і Чернівецькій областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також у ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях. До початку офлайн-навчання готові лише 23% освітніх закладів.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – OlVic, Depositphotos


Обговорення