Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Серпня 2022

У Луцькій громаді залишилося дообладанти 15% шкільних укриттів

У Луцькій громаді 85% укриттів у школах уже готові.

Про це повідомив керівник міського департаменту освіти Віталій Бондар у коментарі Суспільному.

За його словами, всього в громаді 38 шкіл і підвальні приміщення є не в усіх із них. У трьох сільських школах укриттів не буде, тому учні там навчатимуться дистанційно.

Також у Луцьку є один освітній заклад без підвального приміщення. Зараз тривають пошуки приміщення з підвалом неподалік цієї школи, щоби розпочати там очне навчання.

Віталій Бондар зазначив, що роботи з облаштування укриттів ще тривають. Їх мають завершити найближчим часом, а комісія оглядатиме заклади освіти до 20 серпня. Всього мають перевірити понад 100 укриттів.

Нагадаємо, Харків та Миколаїв почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Суспільне Луцьк


Обговорення