Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Серпня 2022

У Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно

Як зазначає очільник Запорізької ОВА Олександр Старух, навчання в Запорізькій області відбуватиметься онлайн.

Старух зустрівся зі вчителями та обговорив підготовку до нового навчального року, а кількома днями раніше – з батьками школярів. І батьки, і вчителі підтримують дистанційну форму навчання. Хоча вчителі також висловлювали думки про можливість упровадження змішаної форми.

“Ситуація постійно змінюється, тож у будь-якому випадку утворення і приведення у належний стан бомбосховищ буде продовжуватися. Разом із тим, зрозуміло, що навчальний рік розпочнеться та система освіти буде працювати. Спочатку COVID, а потім війна створили неналежні умови освіти для наших дітей, ми розуміємо, як їм важко. Потрібно підготуватися таким чином, щоб якість знань майбутніх поколінь українців була на найкращому рівні”, – пише Олександр Старух.

Нагадаємо, енергодарські педагоги створили дистанційну школу для своїх учнів.

Також читайте про те, що Харків та Миколаїв почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Daria_Nipot, Depositphotos


Обговорення