Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Серпня 2022

Як навчатимуться школи Волинської області й що там з укриттями

У Волинський області з 511 шкіл, які мають укриття, очно запрацюють 416.

Про це повідомив начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій області Костянтин Романчук у коментарі Суспільному.

За його словами, у закладах освіти ще тривають перевірки. 511 шкіл, які мають укриття, обстежили.

“Низка цих захисних споруд експлуатуватися не можуть у зв’язку з певними причинами, і на цей час із 511 плануємо відкрити 416. З них 386 технічно готові, там залишаються тільки столи, парти, можливо, інтернет, санвузли. І 106 закладів повністю на сьогодні готові”, – сказав Романчук.

Також держсекретар МОН Сергій Захарін зазначив, що на Волині, як і в Україні, 25% закладів освіти готові до очного навчання.

Загалом, за словами керівниці обласного управління освіти Людмили Плахотної, на облаштування укриттів у закладах освіти Волинської області передбачили 26,8 мільйона гривень.

Також вона повідомила, що в прикордонних із Білоруссю громадах навчальний рік розпочнеться онлайн. Дистанційно учні вчитимуться в Любешівській, Камінь-Каширській, Шацькій та Ратнівській громадах. Це 25% від усіх навчальних закладів області.

Також відомо, що майже в половині волинських шкіл учні навчатимуться за змішаною формою.

“100% очного навчання не буде взагалі, хіба невеличкі школи сільської місцевості, де є укриття, тому що у великих міських школах батьки 50 на 50 бажають відправити дитину на очне навчання”, – сказала Людмила Плахотна.

Нагадаємо, Харків та Миколаїв почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомирі, Луцьку, ХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – ASeiryk, Depositphotos


Обговорення