Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2022

65% шкіл Кіровоградщини навчатимуться очно

З нового навчального року 65% шкіл Кіровоградської області навчатимуться очно. 

Про це під час наради повідомила директорка департаменту освіти Ельза Лещенко, передає Суспільне.

За словами Ельзи Лещенко, це лише попередні дані. Так, відомо про 297 шкіл з 460, які навчатимуться офлайн. Тоді як у 20% шкіл навчальний процес відбуватиметься за змішаною формою. А дистанційно навчатимуться у 15% шкіл. А ще, за її словами, у 14 громадах області 100% шкіл готові навчатися очно.

“У школах продовжується організаціях заходів безпеки. 102 школи оснащені засобами відеоспостереження, у 83 школах встановлені тривожні кнопки та 11 шкіл використовують послуги охоронних служб”, – сказала Ельза Лещенко.

До того ж, як повідомляє Суспільне, голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович доручив керівникам шкіл провести екскурсії для батьків, аби вони оглянули шкільні укриття.

Нагадаємо, у Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – PantherMediaSeller, Depositphotos


Обговорення