Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Серпня 2022

Чернігівщина: 82 з 407 шкіл готові до очного навчання

Очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що на Чернігівщині до очного навчання готові 82 школи із 407.

За його словами, нині обстежені вже всі заклади загальної середньої освіти.

“Зауважень багато, а часу до початку навчального року обмаль. Про офлайн-процес не йдеться у майже 100 садках та школах, розташованих у 40-кілометровій зоні від ворожих кордонів. Попередньо майже 200 закладів будуть працювати дистанційно”, пише Чаус.

За словами очільника ОВА, остаточні рішення разом з батьками ухвалюватимуть 2527 серпня. Й повністю освітня мережа сформується до 5 вересня.

Нагадаємо, у Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій, Кіровоградській і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – gritsiv.foto, Depositphotos


Обговорення