Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Серпня 2022

На Івано-Франківщині вже перевірили укриття в усіх закладах освіти

В Івано-Франківській області перевірили укриття в усіх закладах освіти.

Про це повідомило МОН.

У 320 закладах освіти організовано споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, 47 закладів будуть розміщені в захисних спорудах цивільного захисту, спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях інших суб’єктах господарювання.

86 укриттів уже готові до використання.

Нагадаємо, Харків та Миколаїв почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійВолинській, ВінницькійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл. Станом на 10 серпня державний секретар МОН Сергій Захарін озвучив інші цифри: 25% готових закдадів освіти.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Foxpictures, Depositphotos


Обговорення