Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Серпня 2022

Директорам шкіл Тернопільщини радять провести перші батьківські збори в укриттях шкіл

Під час наради щодо готовності закладів освіти до нового навчального року очільник Тернопільської ОВА Володимир Труш дав пораду керівникам закладів освіти провести перші батьківські збори в укриттях шкіл.

Про це йдеться на сайті МОН.

“Батьки повинні переконатись в тому, що їхні діти будуть перебувати в комфортних і, найголовніше, безпечних умовах у випадку повітряної тривоги”, – сказав Труш.

Цього року навчання у школах Тернопільщини розпочнеться за графіком – 1 вересня. Воно відбуватиметься як в очній, так і в дистанційній формах. Також можливе змішане навчання.

До того ж станом на 16 серпня 2022 року комісії обстежили 100% захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів у освітніх закладах. За словами Труша, серед них 615 споруд повністю готові до використання, а в інших треба усунути деякі недоліки, після чого їх повторно перевірять.

Нагадаємо, у Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькійКіровоградській, Чернігівській і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Тернопільська ОВА


Обговорення