Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Серпня 2022

Дніпропетровщина: 80% шкіл працюватимуть дистанційно, а 20% – у змішаному форматі

З 1 вересня майже 80% шкіл Дніпропетровщини розпочнуть навчання дистанційно, а 20% – у змішаному форматі, усього у регіоні – 834 школи.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Рішення про формат роботи шкіл ухвалюють сільські, селищні та міські ради, враховуючи безпекову ситуацію у кожній громаді. Наприклад, у Дніпрі та Кривому Розі навчатися вирішили дистанційно. Про це під час брифінгу повідомив очільник ОВА Микола Лукашук, передає Суспільне.

“Також онлайн-навчання буде у П’ятихатках, Апостоловому та Покрові. По Зеленодольську також готується рішення щодо дистанційного навчання. У Вільногірську форма навчання ще не визначена”, — сказав він.

У Кам’янському школи працюватимуть як онлайн, так і офлайн. У більшості закладів уже облаштували укриття – їх перевірили спеціальні комісії, як повідомила Суспільному директорка департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Наталія Рева.

“38 шкіл працюватимуть у змішаному форматі – офлайн та онлайн. Це ті заклади, які підготували укриття. Ще у чотирьох школах сховищ немає – там діти навчатимуться тільки онлайн”, – сказала Наталія Рева.

Усього у Кам’янському до школи підуть майже 6 тисяч дітей, ще понад 15 тисяч навчатимуться дистанційно. Остаточні рішення щодо формату навчання в інших громадах ухвалюватимуть наступного тижня.

Нагадаємо, орієнтовно 40% закладів освіти готові до навчального року.

У Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькійКіровоградській, Чернігівській і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos


Обговорення