Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Серпня 2022

Закарпаття: до офлайн-навчання готові понад 500 закладів освіти

До очної форми навчання на Закарпатті готові понад пів тисячі закладів освіти.

Про це повідомили на державному сайті Урядовий портал.

Упродовж кількох місяців спеціальні комісії обстежували готовність закладів. Вдалося перевірити 1205 закладів освіти: університетів, шкіл та дитсадків. Ще мають обстежити орієнтовно 50 закладів. Нині члени комісій рекомендують відкрити 517 закладів освіти (41% від загальної кількості).

“Відповідність безпековим вимогам закладів освіти Закарпаття є особливо важливою, адже регіон прийняв понад 300 тисяч вимушених переселенців, серед яких чимало дітей”, – йдеться у тексті.

У регіоні найкраща ситуація в Берегівському (у 62,4% закладах рекомендовано розпочати очне навчання), Тячівському (60%) та Ужгородському (51%) районах.

Нагадаємо, у закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття. Орієнтовно 40% закладів освіти готові до навчального року.

У Запорізькій області школи навчатимуться дистанційно. Харків та Миколаїв також почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькійКіровоградській,  Чернігівській, Полтавській і Дніпропетровській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

Читайте також:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – YAYImages, Depositphotos


Обговорення